Enable Javascript


Last Arduino/ESP project (click to open)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 


Die time out heb ik niet geforceerd
Volgens de wet van Murphy: als je er op wacht dan zal het zeker niet gebeuren
dat gaat dus niet altijd op ;-)
De download kun je hier vinden

Ping ping ping:
Nee, de pot met geld heb je niet gewonnen maar wel een PingTest.exe ;-)
Ik heb een klein progje (35KB) gemaakt om de lijn naar een DNS continu te testen.
De reden was dat de gedownload programma’s volgepropt zitten met wat ik niet nodig heb of het is prut. Ze werken bijna allemaal met grafieken en zie dan maar eens een dip te vinden over 86400 puntjes/pixels per 24 uur (1 sec. test - 24 uur is erg kort om een vervelende lijn goed te testen).

PingTest:
De Ping interval kun je instellen van 1 tot 60 sec. en de Time out van 100 tot 10000 ms (0,1 tot 10 sec), 1 sec. is volgens Microsoft standaard maar men werkt ook wel met bv 120 ms en dat kun je ook handmatig ingeven maar is wel heel erg laag.
Het vinkje Pause speekt voor zich zelf.

DNS name/IP:
Je kunt een naam of een IP invullen bij DNS name/IP en het programma test zelf wel of het geldig is. Geef je een naam op dan wordt het IP er naast getoond, geef je een IP op dan wordt IP door de erbij behorende naam vervangen en het IP er weer naast getoond. Soms wordt de naam (een re direct) door de werkelijke naam vervangen (zie 2e afb. google.com => ee-in-f101.1e100.net).
IP en naam is makkelijk voor als het Pingen niet wordt toegestaan. Je kunt het dan meestal wel omzeilen door een er onder- of er bovenliggende DNS-IP-waarden te gebruiken. Bij een naam volg je gewoon even 1 t/m 6 in de afbeelding en je ziet het IP. Werkt het niet: stop het pingen, selecteer, kopieer en plak het IP en pas het aan. In het voorbeeld dus 173.194.65.101 in DNS plakken en een 0 of 2 toevoegen en je ziet dan vanzelf wel of het een server is die uit dezelfde stal komt (173.194.65.100 => ee-in-f100.1e100.net en 173.194.65.102 => ee-in-f102.1e100.net, allemaal Google).
Google Public DNS 8.8.8.8 en 8.8.4.4 worden veel gebruikt voor testen van een connectie.

Errors:
Errors worden ook in de log-bestanden opgeslagen.

Time outs en Lost packets info-velden:
Time outs en Lost packets worden als dd-mm-jj hh:mm:ss in het venster getoond (zie time out in 2e afb). Bij Pause blijven deze gegevens staan, bij een her-Start wordt opnieuw begonnen.
De twee grotere tekstblokken bevatten maximaal 100 regels, gewist wordt naar fifo (first in - first out). Wil je meer zien dan open je de log-bestanden.

TimeOuts.log en LostPackets.log:
Time outs en Lost packets worden elk in een eigen log-bestand opgeslagen middels Append (onderaan aansluiten dus), dus oude informatie blijft bewaard.

Start, Abort, Exit en Pause:
Informatie over deze acties worden, inclusief de tijden, in de log-bestanden opgeslagen. Bij Exit worden ook de verzamelde gegevens opgeslagen.

Sleep, hibernate en wake-up:
Deze toestanden worden door het programma zelf gedetecteerd. Natuurlijk vindt je dit, inclusief de tijden, terug in de log-bestanden.

Meerdere adressen tegelijk aan Pingen:
Dat doen de meeste andere programma's in het zelfde venster en dat maakt het er niet overzichtelijker op. Je mag meerdere PingTest's tegelijk uitvoeren, maar zet de exe dan wel in een eigen folder anders worden de log-bestanden gemixt.